Skip navigationen

Skolestart: Tid til at øve skolevejen

Sommeren går på held. Om en uge begynder det nye skoleår. Alle vores tre skoler glæder sig til at byde velkommen tilbage efter en skøn sommerferie. En særlig velkomst gælder selvfølgelig de helt nye 0. klasser og deres forældre.

Nyhed
Anbefal denne nyhed:
Børn krydser vejen ved fodgængerovergang, mens de trækker deres cykler

Bliv sikker i trafikken

Med til en god skolestart hører, at eleverne lærer at være sikre i trafikken. Derfor er der også en opfordring til forældrene, inden skoleåret for alvor begynder. Det er nemlig en rigtig god ide at øve skolevejen nogle gange med såvel de helt nye som de let-øvede i trafikken.

Som ny i trafikken giver det tryghed og sikker færdsel at vide, hvor skal jeg cykle eller gå? Og se mig godt for, inden jeg eventuelt skal krydse vejen. Hvor ved skolen kan jeg parkere min cykel? Er min cykel og cykelhjelm i sikker stand? Duer ringklokken og så videre.

”Vi har generelt gode forhold og veje til og omkring skolerne i Dragør. I vinter fik vi for eksempel sat elektroniske hastighedsmålere op ved Nordstrandskolen,” fortæller borgmester Kenneth Gøtterup.

Faktisk er det i nærområdet til alle tre skoler, at der i vinter er sat fartmålere op, nemlig ved:

  • Ved Kirkevej ved Store Magleby Skole
  • Hartkornsvej ved Nordstrandsskolen
  • Søndre Strandvej lige før Vestgrønningen.

Han fortsætter: ”Efter en god og lang sommerferie skal vi dog alle lige vænne os til hverdagen og huske på, at der også er nye små trafikanter i trafikken.”

’Børn på vejen’

Meget afhænger, hvordan vi hver især gebærder os i trafikken, vurderer borgmesteren.

”Vi er med i kampagnen 'Børn på vej', som skal minde trafikanter om at sænke farten, være opmærksomme og vise ekstra hensyn til de mange skolebørn, der færdes på skolevejene.”

Skolerne varetager desuden den obligatoriske trafikundervisning, som skal lære eleverne at være sikre i trafikken.

”Derudover er også vigtigt, at forældrene træner og taler trafik med deres børn, så de lærer selv at gå eller cykle til skole og træffe sikre valg i trafikken,” slutter Kenneth Gøtterup.